kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۲۹۵۲
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۲
پزشکیان در تشریح جلسه خود با رهبر انقلاب:

دغدغه اصلی  تورم، کنترل قیمت‌ها و حل مشکل معیشت مردم است

 
 
 
رئیس‌جمهور در ارتباط با جلسه خود با رهبر معظم انقلاب گفت: می‌توانیم همه‌ مشکلات و معضلات کشور را حل کنیم.
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در گفت‌و‌گو با رسانه دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌‌ای (KHAMENEI.IR) به تشریح جلسات منظم خود با رهبر انقلاب اسلامی و جزئیات جلسه پرداخت و مهم‌ترین دغدغه را تلاش برای حل مشکلات معیشتی مردم، رسیدگی به وضعیت کنترل قیمتها و فقرزدایی و ایجاد عدالت اجتماعی توصیف کرد.
رئیس‌جمهور هماهنگی با رهبر انقلاب را پایه‌ای برای تقویت انسجام داخلی دانست و گفت: «این جلسات نه تنها وحدت میان قوا را تقویت می‌کند، بلکه موجب می‌شود بسیاری از مشکلات کشور راحت‌تر حل شوند.»
پزشکیان با بیان اینکه مهم‌ترین محور جلسه اخیر، کنترل تورم و هدفمندی یارانه‌ها بود گفت: «هدف ما رساندن یارانه‌ها به مصرف‌کننده نهائی است و در این راستا، تیم‌هایی برای بررسی روند‌های جاری تشکیل شده است.»
وی یکی دیگر از محورهای جلسه اخیر خود با رهبر انقلاب را تقویت ارتباط با کشورهای همسایه و مستقل توصیف و تأکید کرد که همکاری اقتصادی با این کشورها می‌تواند به تقویت اقتصاد ملی کمک کند و مسیرهای جدیدی برای تجارت باز کند.
رئیس‌جمهور همچنین در پاسخ به سؤالی درباره عبور از بحران انرژی و رفع ناترازی آن در آینده به اهمیت مشارکت مردم اشاره کرد و گفت: «اگر مصرف انرژی در بخش‌های غیرضروری کنترل شود، می‌توان منابع حاصل را به معیشت مردم و پروژه‌های زیرساختی اختصاص داد.» وی به‌طور مشخص به صرفه‌جویی در روشنایی و انرژی اشاره کرد و افزود: «این اقدامات بدون فشار به مردم، راهگشا خواهد بود.»
پزشکیان با تأکید بر اینکه به جای نسخه‌های کلی باید به حل مسائل متکی بود و از کلی‌گویی پرهیز کرد، یکی از مهم‌ترین موضوعات فعلی دولت را مسئله تامین اجتماعی دانست که شورای آن به صورت هفتگی برگزار می‌شود و در آن به‌جای کلی‌گویی باید راهکارهای مشخصی برای مسائلی مانند مسکن و معیشت محرومان ارائه شود.
رئیس‌جمهور همچنین از طرحی برای رفع کمبود کلاس‌ها و مدارس مناطق محروم خبر داد که با مشارکت مردم و خیرین و بسیج همگانی اجرا می‌شود تا بی‌عدالتی در آموزش کاهش یابد. دکتر پزشکیان اظهار امیدواری کرد که این مسئله تا یک سال آینده به‌طور کامل حل شود.
پزشکیان در پایان این گفت‌وگو با تأکید بر اهمیت وحدت و انسجام داخلی گفت: «اگر مردم باور کنند که دولت در تلاش برای حل مشکلات آن‌ها است، هیچ دشمنی نمی‌تواند به کشور آسیب بزند. وحدت میان قوا و پیروی از سیاست‌های رهبری می‌تواند تمام چالش‌های پیش رو را مدیریت کند.»
پزشکیان در جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز: دولت حتما جلوی قاچاق روزانه چند میلیون لیتر سوخت را خواهد گرفت
پزشکیان پیش از ظهر سه‌شنبه در جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، با بیان اینکه روال موجود که باعث وقوع قاچاق روزانه چند 10 میلیون لیتر سوخت شده، یک فاجعه و گواه ناکارآمدی است، اظهار داشت: برای بنده نه حتی به عنوان رئیس‌جمهور، بلکه به عنوان یک شهروندی ایرانی نیز به هیچ وجه قابل قبول نیست که بگویند از چرخه‌ای که تولید و توزیع آن در دست خود ماست، روزانه بین 20 تا 30 میلیون لیتر سوخت قاچاق می‌شود!
رئیس‌جمهور برنامه‌ریزی‌های بلندمدت برای حل این مشکل را نیز ناکارآمد توصیف کرد و با تاکید بر اینکه باید ظرف کوتاهی راهکارهای عملیاتی مؤثر برای رفع این معضل طراحی کنیم، افزود: وقتی چنین حجمی از سوخت قاچاق می‌شود و نمی‌توانیم جلوی آن را بگیریم، آیا مردم از ما می‌پذیرند که برای مدیریت مصرف انرژی، گاز و برق صنایع را قطع کنیم!
پزشکیان با تاکید بر اینکه راهکار مؤثر رفع این مشکل این نیست که سراغ کسانی برویم که به هر دلیل، در حلقه پایانی در شکل‌گیری این معضل درگیر هستند و با تهدید معاش آنها، مشکل دیگری ایجاد کنیم، تصریح کرد: باید سرچشمه‌های ایجاد این وضعیت را اصلاح کنیم؛ به رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ماموریت می‌دهم که در یک بازه زمانی یک ماهه با برگزاری جلسات منظم و فشرده، موضوع را به تناسب بخش‌های درگیر تقسیم، به شکل مجزا بررسی کارشناسانه کرده، منشا و ریشه‌های مشکل در هر بخش را شناسایی و برای آنها با کمک کارشناسان راهکارهای اجرائی طراحی کنند.
رئیس‌جمهور اضافه کرد: از همه ظرفیت‌های کارشناسی از جمله دانشگاهیان و دانشجویان نیز در این مسیر کمک بگیرید، چرا که ذهن آنها به دلیل عدم درگیری در منافع و مضار این وضعیت بهتر می‌تواند مسائل را بررسی و راهکار ارائه دهد.
وی با بیان اینکه به جای تکرار این موضوع از پشت تریبون باید به دنبال رفع ریشه‌ای آن باشیم، خاطرنشان کرد: هر دستگاهی در حوزه مسئولیت خود در زمینه جلوگیری از اتلاف منابع و ثروت‌های کشور یک گام به جلو بردارد؛ به عنوان مثال، با جدیت برای شناسایی واحدها، خودروها، تجهیزات و هر بخش و دستگاهی که سهمیه سوخت دارد، اما یا فعال نیست، یا نتیجه فعالیت‌ها و تولیدات آن به نسبت میزان سوخت یارانه‌ای دریافتی به صرفه نیست و یا به میزان مقرر فعالیت ندارد، اقدام کنید.
پزشکیان با تاکید بر اینکه با اطمینان می‌گویم که قطعا جلوی این شکل اتلاف و قاچاق ثروت‌های کشور را خواهیم گرفت، اظهار داشت: حتما باید از روش‌های علمی تجربه شده برای مدیریت بهینه و صحیح سوخت بهره بگیریم. نیت بنده اصلاح و سامان بخشیدن به وضعیت اداره کشور است و در این مسیر اصلا برایم مهم نیست که مثلا در دور بعدی انتخابات رای بیاورم یا نه! به امید خدا و با پشتیبانی و همراهی مردم، حتما قوانین ناکارآمد و غیرقابل اجرا را اصلاح و مشکلات را رفع خواهیم کرد.
در این جلسه گزارش مفصلی از نحوه، مسیرها، میزان و ریشه‌های قاچاق روزانه بین 20 تا 30 میلیون لیتر سوخت از کشور ارائه شد و دستگاه‌های مرتبط نظرات و راهکارهای پیشنهادی خود برای مقابله با آن را مطرح کردند.
همچنین در پایان این جلسه که صد و سی و ششمین جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بود، مصوب شد که بر مبنای تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هرگونه خرید، فروش، حمل‌ونقل و نگهداری «پوشاک» و «آرد» خارج از ضوابط تعیینی دولت تخلف محسوب می‌شود.
پزشکیان در دیدار مجمع نمایندگان گلستان: 
با وجود همه مشکلات تلاش داریم کسری‌ها را جبران کنیم و به امید خدا موفق خواهیم شد
 پزشکیان شامگاه دوشنبه در دیدار مجمع نمایندگان استان گلستان با اشاره به انبوه مشکلات و مسایلی که کشور با آن مواجه است، گفت: طی این ماه‌ها سعی کرده‌ام که بسیاری از مشکلات را تا جای ممکن به مردم نگویم که نگران نشوند، اما واقعیت این است که کشور با ناترازی‌های سختی مواجه است و منابعی که در اختیار داریم محدود است. مشکلاتی را که کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کند ما ایجاد نکرده‌ایم، اما به ما رسیده و باید برای رفع آنها تدبیر بیندیشیم.
پزشکیان به برخی بحران‌های دولت از ابتدای تشکیل تاکنون اشاره کرد و اظهار داشت: از همان روز اولی که من کار را آغاز کردم،‌پرستارها اعتصاب کرده بودند، گندمکاران از دولت طلب خود را می‌خواستند و معلم‌ها و بازنشستگان حقوق و دستمزد دریافت نکرده بودند. از سوی دیگر به حوزه سلامت 90 همت بدهی داشتیم، وزارت نیرو بابت خرید برق و آب 150 همت بدهکار بود و علاوه‌بر اینها 1200همت هم کسری بودجه داشتیم. اینها را نمی‌گویم که ناامید شویم، اما از روزی که آمده‌ایم بحران پشت بحران می‌آید و تحریم‌ها هم شدیدتر شده است؛ با وجود همه اینها تلاش ما بر این است که کسری‌ها را جبران کنیم و به امید خدا موفق خواهیم شد.
رئیس‌جمهور به انتصاب مدیرانی از اقلیت‌ها و قومیت‌های مذهبی اشاره و خاطرنشان کرد: در این دولت توانستیم استاندارانی از اهل سنت و یا کردها و بلوچ‌ها انتخاب کنیم و این اقدام با کمک و موافقت مقام معظم رهبری انجام شد؛ اگر ایشان کمک نمی‌کردند، نمی‌توانستیم این اقدامات را به پیش ببریم. در رفع فیلترینگ هم که به تدریج شامل سایر سکوها نیز خواهد شد، اگر همراهی و کمک رؤسای سایر قوا نبود نمی‌توانستیم این کار را انجام دهیم. اینها نشان می‌دهد که اگر دست به دست دهیم، می‌توان مشکلات را حل کرد، اما با دعوا هیچ کاری پیش نخواهد رفت.
پزشکیان بر اصل شایسته‌سالاری در دولت خود تأکید و اظهار داشت: معیار انتخاب ما برای مدیران، قومیت و یا دسته و جناح افراد نبوده است، بلکه تلاش کردیم در قالب کمیته‌ها افرادی را انتخاب کنیم که شایستگی‌های علمی و مدیریتی داشته باشند؛ من نیامده‌ام که قوم و خویش و دسته و جناح خود را بر سر کار بیاورم و به دنبال انتفاع مالی هم نیستم. تمام تلاش من حل مشکلات کشور و کمک به مردم است.
رئیس‌جمهور به پتانسیل‌های رشد کشور اشاره و تصریح کرد: هر گوشه از کشورمان پتانسیل‌های بالایی برای رشد دارد، اما اینها بالفعل نشده و باید تلاش کنیم آنها را بالفعل کنیم. ما از همکاری هر کسی که بتواند در چارچوب سیاست‌های کلی نظام و برنامه هفتم توسعه مشکلی از دوش این مردم بردارد و خدمتی به کشور کند استقبال می‌کنیم.
وی به مشکلات مطرح شده از سوی نمایندگان استان گلستان اشاره و خاطرنشان کرد: برای حل این مشکلات به استانداری اختیارات لازم داده می‌شود و نمایندگان هم کمک کنند که این مشکلات حل شود. دولت در حد مقدورات منابع لازم را هم دراختیار استان قرار خواهد داد.
در این جلسه که معاون امور مجلس رئیس‌جمهور، نماینده استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری و استاندار گلستان نیز حضور داشتند، نمایندگان استان به بیان مسایل و مشکلات گلستان در محورهای «فقر و مشکلات شدید معیشتی مردم»، «تعداد پایین واحدهای صنعتی در استان»، «کمبود آب»، «تکمیل نشدن خط آهن گرگان – بجنورد – مشهد»، «لزوم لایروبی خلیج گرگان و رودخانه گرگانرود»، «وضعیت نامناسب دامداری‌های استان» و «لزوم تقویت بازارچه‌های مرزی در اینچه برون» پرداختند.
نمایندگان استان گلستان همچنین ضمن رساندن سلام گرم آیت‌الله نورمفیدی به رئیس‌جمهور از دکتر پزشکیان برای سفر به استان گلستان دعوت کردند.
 پزشکیان در دیدار مجمع نمایندگان سمنان:
دولت اراده دارد توانایی‌های بالقوه سمنان را 
به منصه ظهور برساند
پزشکیان شامگاه دوشنبه در دیدار مجمع نمایندگان استان سمنان با بیان اینکه سمنان یکی از استان‌هایی است که ظرفیت‌های بسیاری برای توسعه دارد، گفت: دولت اراده دارد که توانایی‌های بالقوه این استان را به منصه ظهور برساند، اما مدیران استان باید خود به میدان بیایند و با استفاده از پتانسیل‌های موجود تلاش کنند این ظرفیت‌ها فعال شود و نباید صرفا به بودجه‌ای که دولت به این استان می‌دهد متکی شوید.
رئیس‌جمهور با اشاره به مشکل کمبود آب که از سوی یکی از نمایندگان استان سمنان مطرح شده بود، اظهار داشت: مشکل کمبود آب به یک منطقه در یک استان یا حتی یک استان محدود نیست و به معضل ملی تبدیل شده است.
پزشکیان به موضوع تغییر پایتخت از تهران به یک شهر در کنار دریا پرداخت و افزود: یکی از دلایلی که ما را بر آن داشته است تا به موضوع تغییر پایتخت بیندیشیم، نابرابری میان منابع و مصارف در تهران است.
رئیس‌جمهور در ادامه «مدرسه‌سازی» و «اصلاح نظام آموزشی» را جزو اولویت‌های دولت چهاردهم اعلام کرد و گفت: تصمیم داریم با کمک خیرین مدرسه‌ساز و مردم در تمامی نقاط کشور کمبود فضاهای آموزشی را برطرف کنیم و اصلاح نظام آموزشی هم در دستور کار قرار دارد.
پزشکیان در پایان سخنان خود، با اشاره به مشکلات مطرح شده از سوی نمایندگان، بر بررسی مسائل استان در دولت و اتخاذ تصمیمات درست برای حل این مشکلات تاکید کرد.
در این جلسه علاوه‌بر معاون امور مجلس رئیس‌جمهور و استاندار سمنان، تعدادی از نمایندگان استان نیز حاضر بودند و برخی مشکلات حوزه‌های انتخابیه خود را در محورهای «کمبود آب شرب در استان»، «وضعیت نامناسب جاده‌ها»، 
«کم توجهی به صنعت گردشگری»، «فعال نبودن معادن استان» مطرح کردند و خواستار اعطای اختیارات ویژه به استاندار سمنان بودند تا برخی تصمیمات مهم به صورت مستقیم دراستان اتخاذ شود.
استاندار سمنان نیز در این جلسه با اشاره به مشکل تنش آبی خواستار تشکیل شورای‌عالی آب برای استان سمنان شد. وی همچنین به تلاش‌ها برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در این استان اشاره کرد و گفت: ما برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی تا ظرفیت تولید 2400 مگاوات برنامه‌ریزی کرده‌ایم.
نمایندگان استان همچنین از رئیس‌جمهور دعوت کردند که به این استان سفر کند.
 پزشکیان در نشست با اعضای اتاق بازرگانی ایران خبر داد رفع مشکلات بدون همکاری بخش خصوصی ممکن نیست
رئیس‌جمهور صبح سه‌شنبه در نشستی با اعضای اتاق بازرگانی ایران، ضمن استقبال از برگزاری نشست‌های مشترک میان دولت و بخش خصوصی، بر لزوم همکاری مشترک برای رفع مشکلات اقتصادی و کاهش فشار بر مردم تأکید کرد و گفت: دولت برای ایجاد بسترهای لازم جهت تسهیل فعالیت‌های بخش خصوصی عزم جدی دارد و باور داریم که با همکاری و همراهی مشترک با یکدیگر از موانع و مشکلات پیش‌رو عبور خواهیم کرد.
پزشکیان با اشاره به سفرهای خارجی اعضای هیئت دولت جهت شرکت در مجامع و یا دیدارهای بین‌المللی، از فعالین اقتصادی خواست با همیاری دولت و حضور در این سفرها، زمینه گسترش و توسعه فعالیت‌های اقتصادی با دیگر کشورها را تقویت کنند.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: قبلاً هم گفته‌ام که در هر سفر خارجی، اعضای اتاق بازرگانی و فعالان بخش خصوصی همراهی کنند، زیرا بدون حضور آنان نمی‌توانیم دستاورد قابل ملاحظه‌ای برای مردم و اقتصاد کشور کسب کنیم. دولت در این سفرها به دنبال ایجاد بازارهای اقتصادی برای فعالین بخش خصوصی و برداشتن موانع موجود سرمایه‌گذاری است.
وی با بیان اینکه دولت چهاردهم از اولین روز کاری خود دچار چالش‌های متعدد داخلی و بین‌المللی بوده است، افزود: در نخستین روز کاری دولت، شرارت‌های خارجی آغاز شد؛ ابتدا، آقای هنیه به شهادت رسید و سپس مسائل جنوب لبنان و سوریه به وجود آمد و تلاش داشتند که کشور را وارد بحران کنند. از طرف دیگر عده‌ای نیز خواسته یا ناخواسته بر برخی از مشکلات افزودند.
رئیس‌جمهور ضمن تشریح موضوع ایجاد بحران‌های بین‌المللی، به مهم‌ترین موضوع کشور یعنی بحث ناترازی در حوزه انرژی نیز اشاره کرد و اظهار داشت: ما در دولت به صورت روزانه و هفتگی موضوع حل ناترازی در حوزه انرژی را پیگیری می‌کنیم و در جلسات و نشست‌های مشترک با دانشگاهیان و فعالین بخش خصوصی، راه‌های برون رفت از این معضل را مورد ارزیابی قرار می‌دهیم.
پزشکیان با اشاره به اینکه باید در کنار یکدیگر تلاش کنیم تا ناترازی‌های موجود حل شود، تصریح کرد: دولت چهاردهم وارث برخی مشکلات است، اما ما همواره پاسخگویی به مردم را وظیفه خودمان می‌دانیم. تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا با تمهیداتی که خواهیم اندیشید و با اصلاح روش‌ها، از بروز مشکلات احتمالی مشابه در تابستان و زمستان سال آینده جلوگیری شود.
وی ضمن اشاره به قطع برق شبکه خانگی در پاییز امسال، صبوری، بردباری و همراهی صمیمانه مردم را مهم‌ترین عامل موفقیت دولت برای عبور از بحث ناترازی‌ها دانست.
پزشکیان در جمع‌بندی این بخش از سخنان خود با تأکید بر اینکه عزم دولت برای مبارزه با قاچاق سوخت جدی است، گفت: منابع سوخت کشور به صورت قاچاق از مرزها خارج می‌شود، لذا دولت با عزم جدی، مقابله با این موضوع را در دستور کار خود دارد.
رئیس‌جمهور در پاسخ به دغدغه برخی از اعضای اتاق بازرگانی مبنی بر رفع موانع برای فعالین اقتصادی، از تصمیم‌گیری انجام شده برای بررسی مجدد لایحه FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد و اظهار داشت: امیدواریم که بتوانیم با همکاری‌های مشترک بستر را برای سهولت در فعالیت‌های اقتصادی را ایجاد کنیم.
وی با اشاره به تلاش‌های سران قوا برای حل مسائل کشور گفت: حل مشکلات کشور تنها به عهده دولت نیست و رؤسای قوا نیز با همکاری و همدلی، تمام تلاش خود را برای رفع موانع موجود به کار گرفته‌اند. حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای و دکتر قالیباف نیز دلسوزانه مسائل را دنبال می‌کنند، تا مشکلات اقتصادی کشور مرتفع شود.
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به ناترازی در حوزه آب و بحران‌های آینده کلان شهرهای کشور، از فعالین بخش خصوصی خواست تا با در اولویت قرار دادن موضوع اقتصاد دریامحور، به جلوگیری از بروز بحران‌های زیست محیطی در کشور کمک کنند.
پزشکیان گفت: در دیدارها و جلساتی که داشته‌ام گفته‌ام که مشکلات آبی در سطح کشور با طرح‌های شیرین‌سازی و انتقال آب از خلیج‌فارس قابل حل نخواهد بود. دولت برای ارتقای بهره‌وری در صنعت و اصلاح روش‌های گذشته، باید به دنبال توسعه صنایع در کنار دریا باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه مداخله بدون پیش‌بینی از عوارض احتمالی در مسائل اقتصادی منجر به شکست خواهد شد، اظهار داشت: هر مسئله‌ای در کشور یک راه‌حل علمی دارد، دولت اگر بدون توجه به صدمات و عوارض راه‌حل‌های خود وارد عرصه مداخله‌گری شود، حتماً با شکست مو اجه خواهد شد. ما درخصوص قیمت‌گذاری کالاهای اساسی تلاش داریم به مصرف‌کننده نهائی کمک کنیم، تا فشار را از روی آنها برداریم.
پزشکیان از بررسی‌ها در دولت برای واگذاری شرکت‌های دولتی به صورت کامل و یا سپردن مدیریت آنها به بخش خصوصی خبر داد و گفت: تلاش داریم تا بسیاری از شرکت‌ها را تا انتهای سال به بخش خصوصی واگذار کنیم.
رئیس‌جمهور در بخش پایانی سخنانش با تأکید بر اینکه کشور تنها متعلق به یک گروه، قومیت، جنسیت و جناح خاص نیست، گفت: ما با در کنار هم بودن قادر به حل مشکلات خود خواهیم بود و از بحرانی که وارث آن شده‌ایم عبور خواهیم کرد.
پزشکیان از وزیر امور اقتصاد و دارایی خواست تا موارد مطرح شده در این نشست اعم از دغدغه‌ها، مشکلات و پیشنهادات را پیگیری کند.